Geplaatst op

Kaarten maken

Het is voor vele een stoffig imago als ik zeg dat ik o.a. kaarten maak. Met Stampin-up! is er een nieuw tijdperk gekomen. Mooie strakke stempels, mooie kleuren en op elkaar afgestemde producten zoals lintjes en embelishments en natuurlijk het papier en inkt.

Vele onderwerpen zijn er om kaarten voor te maken en nog belangrijker om kaarten voor te versturen. Niks is mooiers dan een kaartje (verwacht of onverwacht) op de deurmat te krijgen. Even een klein persoonlijk bericht, moment van aandacht, een knuffel, een attentie. Het fleurt de kamer op waar je het kaartje neerzet en blijft daarmee ook wat langer staan dan een bos bloemen.

Wat zijn dan momenten om een kaartje te sturen denk je misschien. Natuurlijk is er geboorte, verjaardag, bruiloft, jubileum, ziekte en condoleance. Maar waarom niet een kaartje met hey ik denk aan je, zullen we snel weer een keer een bakkie doen, gewoon even een knuffel, een sterkte bij een lastige periode of succes bij een spannend moment. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt een kaartje sturen.

Zelf heb ik een paar vrienden/vriendinnen die niet in de buurt wonen en ik niet zo vaak zie als ik graag zou willen. Maar we hebben allemaal zo een volle agenda en dan vind ik het leuk om zomaar even uit het niets een kaartje sturen, daarin een kort berichtje met dat uit het oog niet uit het hart is en we snel gaan afspreken.

We hebben ook net Valentijnsdag achter de rug. Het is een moment van liefde en je kunt ervoor kiezen het commercieel te zien, het een ‘moeten’ te vinden. Ik en mijn zoontje zien het graag als een moment waarop de hele wereld even een schop onder de kont krijgt met de mededeling toon je liefde, heb het niet in stilte maar laat zien dat je vrienden, familie en zelfs kennissen waardeert. Daan heeft een tiental kaartjes voor vriendjes gemaakt op school en krijgt altijd de leukste reacties. Vooral op die ene regel die er voor hem even in moet tegenwoordig. Mama, je moet er wel in schrijven dat ik niet verliefd ben, maar ze de kaart krijgen omdat ze zo een goede vriend zijn.

Aan wie stuur jij graag een kaartje? Laat een reactie onder dit blogbericht achter en wie weet krijg jij een pak kaartjes thuis gestuurd om te versturen.

Creatieve groet,

Maaike van Geffen