Geplaatst op 2 Reacties

BLOGHOP – Under my Umbrella

Zoals eerder al vermeld hebben we een bloghop met een aantal collega’s die ook naar OnStage zijn geweest in Dortmund. Daar hebben we prijzen kunnen winnen en een aantal van ons hebben de set Under my Umbrella gewonnen. Waaronder ik. Ik vind hem geweldig en had al meteen een aantal ideeen, en na een avondje creatief zijn met Heidi (een vriendin) kwamen er nog meer ideeen uit en de uitvoering.

Zo dacht ik al vrij snel… die paraplu zijn net vleugels… en samen met de bloemen en de steel van de plu maakte ik deze uitwerking.

Daarna bedachten we ook dat we een set hebben als gastvrouwen set (te bestellen bij een verzamelbestelling van 375 euro) welke hier perfect bij paste en waarmee we een leuke twist aan de paraplu konden geven want ik doe dingen nu eenmaal anders. Toen kwamen we op deze uitwerking uit.

En tot slot laat ik jullie een optie zien met de leuke bloemetjes en laarsjes en de andere ingeklapte paraplu. Ik hoop dat je de uitwerkingen leuk vond! Laat gerust een berichtje achter en wil je meer weten over de stempels of gebruikte producten laat het me weten. Veel plezier op de rest van de hop! Onderaan dit bericht staat de volgende link en het overzicht.

Bloghop overzicht en link naar de volgende!
Christiane Knapp – D – StempelPalast
Shelly Shuttleworth – D – Crafts & Co
Emma Goddard – UK – Coastal Crafter
Caroline van de Straaten – NL – Caro’s Kaartjes
Corine van Wijk – NL- Stampin Cronelia
Daniela Scholz – D – Stempela
Barbara Maynard – UK – Studio@316
Monika Hamm – D – Stempelpunkt
Rochelle Blok – AU – The Stamping Blok
Lotte Noordzij – NL – A Lotte Stampin Fun
Paula Dobson – NZ – Stampinantics
Cheryl Taylor – UK – Stampin n Crafting with Chefyldiana

Geplaatst op

Thank you

Thank you kaartjes!

Ik kan nooit genoeg dank je wel zeggen voor de lieve mensen om mij heen. Ik ben kei dankbaar voor alle lieve berichtjes, attenties, bestellingen, klanten, vrienden en familie!

De Poppy suite uit de nieuwe voorjaarscatalogus maakt het me makkelijk om vrolijke en leuke dankje wel kaartjes te maken. Het papier alleen al is geweldig!

Geplaatst op

X-mas!

Kerst, het is bijna zo ver, nog 16 dagen te gaan. Sinterklaas is weer naar huis dus de kerstbomen en kerstdecoratie begint overal weer tevoorschijn te komen. Ik vind het leuk om met Stampin-Up! materialen ook mijn huis aan te kleden en het atelier.

Kerstkransen zijn leuke en opvallende decoraties en ik heb daarom een papier versie gemaakt. Met papierkrullen, knopspeld en een styrophor krans. Ik vind het persoonlijk het meest prettig om die met de platte achterkant te werken omdat de krans dan mooier tegen een deur hangt, maar wil je hem voor het raam hangen is het mooier om de ronde krans te kiezen.

Wil je nu zelf ook graag aan de slag om deze te maken of misschien liever een rode of blauwe en mint kleur of nog een andere kleur. Niet voor kerst maar liever voor een verjaardag. Het kan allemaal. Stuur me dan snel een bericht.

Creatieve groet,
Maaike – ArieJo

Geplaatst op

Stilte… voor de storm

Het is hier even stil geweest. Ik was niet helemaal blij met hoe ik alles uiteindelijk hier online had staan en daarom heb ik wat afstand genomen om eens te kijken hoe ik hier de zaken beter kan regelen en al jullie feedback heb ik daarin meegenomen. Ondertussen heb ik ook niet stil gezeten met mijn creativiteit met de Stampin-Up! materialen. Er is een nieuwe catalogus uit en ben daar al lekker mee bezig om alle nieuwe uitwerkingen te maken en te fotograferen zodat het nieuwe seizoen goed van start kan gaan.


Het nieuwe seizoen betekend ook dat er een seizoenscatalogus aan komt. De najaarscatalogus met volop kerst, maar ook herfst, Halloween, thanks giving en sinterklaas. Hiervoor heb ik zojuist mijn pre-order gedaan zodat ik deze ook aan jullie kan laten zien en alle workshops kan uitwerken.

Vele van jullie zijn met vakantie of met vakantie geweest en hebben dus ook veel foto’s gemaakt. En wat doe je nu met die foto’s? nou ook daarvoor komen de komende tijd vele idee├źn online.


Al met al dus niet stil gezeten maar hier was het wel stil. Maar dat stopt vandaag. Hoop dat jullie er veel plezier aan beleven.

Geplaatst op

Mannen kaarten

Veelal wordt gezegd dat kaarten echt een ding voor vrouwen zijn. Maar mannen kunnen het zeer zeker ook waarderen om een kleine attentie of blijk van waardering of moment van aandacht te krijgen. Een persoonlijk berichtje, geen appje.

Ja oke bij mannen zijn de kaarten vaak niet zo dat ze lang blijven staan. Maar een reep chocolade heb je ook niet lang op de kast liggen.

Maar dan komt het, wat zet je op een kaart voor een man. Er zijn vele mogelijkheden als je buiten de kaders gaat denken. Kleuren aanpassen helpt vaak al een heleboel. Niet teveel glitter en glamour en poes pas op een kaart helpt ook al enorm. Maar belangrijkste blijft wat je in de kaart schrijft voor die persoon. Dat is toch echt de boodschap.

Geplaatst op

Kraamcadeautjes

Wanneer je op kraamvisite gaat is het altijd erg leuk om iets mee te nemen want echt persoonlijk is. Daarom maak ik graag producten met een naam of een tekst. Voor de geboorte van Joris heb ik een bijzondere en persoonlijke kaart gemaakt. Ik laat de foto hier niet zien, maar ik laat graag 2 lijstjes zien welke ik bijpassend heb gemaakt voor de kaart.

Soms heb je zo een stempelset waarvan je denkt dat wordt het. Dan heb je meteen al ideeen in je hoofd van wat je er allemaal mee kunt en raak je er maar niet mee uit gewerkt. Zo ook de set Animal Outings. Wat een kei leuke set om mee te werken. Veel ruimte om zelf in te kleuren en daarmee er nog een extra dimensie aan te geven. Soms heeft een stempel niet veel hulp nodig en zo ook deze. Geen drukke achtergronden, geen extra laagjes. Gewoon stempelen en kleuren. Er zijn ook bijpassende dies bij om de afbeelding netjes uit te stansen ipv uit te knippen.

Simpelweg te leuk dus om niet te delen. Daarom maakte ik ook nog een bedank kaart met deze set en die is extra speciaal omdat hij je hem open kunt klappen tot een waar kunstwerk.

Geplaatst op

Bedankjes

Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om bedankjes te geven of gewoon even een kleine attentie, blijk van waardering of gewoon omdat het kan. 

Afgelopen jaar heb ik een opleiding gevolgd aan het drakencollege en heb ik bij iedere bijeenkomst voor de cursisten een attentie meegenomen afgestemd op het onderwerp welke op dat moment werd behandeld. 

Bij dit bedankje ging het om jezelf in het licht zetten en in je eigen kracht gaan staan. Ook zijn de chakra kleuren hier behandeld. Ik vond een mooi theelichtje wat een regenboog aan kleur op de muur maakte heb deze ingepakt in folie met een tag eraan. 

Deze heb ik gemaakt met Whisper White papier. Het is papier wat glad is en mooi stevig en ideaal om op te stempelen. Daarnaast gebruikte ik de kleuren van de Chakra’s om de sterren naast elkaar mooi in het thema te laten aansluiten en op die manier een border te creeeren op de tag. Fijne tekst erbij, gaatje erin met de pons en een lintje erom met het kaarsje erbij en voila een fijne attentie om te geven.

Snoepjes, ook altjid iets wat het goed doet om mee te nemen als attentie. Hier toverde ik een eenvoudig doosje om tot een kei gezellig en kleurig geheel om snoepjes (zuurtjes in dit geval) in te stoppen en mee te nemen op de koffie. Ik gebruikte het design papier How Sweet it is om deze sweet cup aan te kleden in een bakje gezelligheid. Ook erg leuk als traktatie of bedankje.

Voor de tennisvereniging had ik een evenement georganiseerd en wilde ik graag ook voor de kinderen die mee deden een bedankje maken welke ze mee naar huis konden nemen. Ik heb ballen ingepakt in de zakjes waar ik de kaarten normaal in doe. Kek touwtje in de kleuren van de tennisschool en een label met het logo en de kleuren van de tennisclub en op de achterkant een berichtje ‘Leuk dat je erbij was, we hopen je snel nog eens op de club te zien’ . 

Neem jij vaak iets mee? De komende tijd probeer ik meer bedankjes ook hier in de shop te plaatsen. 

Geplaatst op

Mijn website /webshop

Eindelijk ga ik dan nu naar buiten met mijn website met een webshop erin om mijn bedrijf breder en zichtbaarder te maken. Een hele grote en spannende stap want het is natuurlijk altijd afwachten of het dan wat wordt of dat al je harde werk niet heeft mogen lonen.

Ikzelf denk dat ik een kei toffe mooie omgeving hier in elkaar heb gezet waar jullie inspiratie op kunnen doen, meer informatie over producten kunnen vinden en zeker ook leuke projecten kunnen bestellen. De shop zal de komende tijd nog verder worden gevuld en regelmatig worden ge-update natuurlijk. Ook ben ik bezig nog met de betaalmogelijkheden zoals o.a. Ideal, maar alles functioneert en is er en kan alleen maar beter worden.

Bij een nieuwe website hoort natuurlijk een mooi passend visitekaartje en deze heb ik samen met een goede vriend (Ronnie bedankt!) gemaakt.


Ik streef ernaar om niet heel veel van 1 product of uitvoering te maken, omdat ik het leuke vind dat het echt wel unieke kaarten zijn. Alles is met de handgemaakt en met veel aandacht en zorg verwerkt. Hierdoor wisselt de webshop regelmatig en 4 keer per jaar heb ik vanuit Stampin-up! nieuwe projecten en papier series om mee te werken waardoor de collectie vernieuwend blijft.

Ook wil ik meer aandacht geven aan de workshops welke ik geef en organiseer om jullie zelf los te laten met jullie creativiteit. Dus vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan, kijk dan eens onder het kopje workshops naar de mogelijkheden.

Het is een kort blog, ik blijf schrijven lastig vinden en de ene keer zal het meer zijn als de andere, maar de foto’s spreken toch wel het meest voor zich!

Geplaatst op

Kaarten maken

Het is voor vele een stoffig imago als ik zeg dat ik o.a. kaarten maak. Met Stampin-up! is er een nieuw tijdperk gekomen. Mooie strakke stempels, mooie kleuren en op elkaar afgestemde producten zoals lintjes en embelishments en natuurlijk het papier en inkt.

Vele onderwerpen zijn er om kaarten voor te maken en nog belangrijker om kaarten voor te versturen. Niks is mooiers dan een kaartje (verwacht of onverwacht) op de deurmat te krijgen. Even een klein persoonlijk bericht, moment van aandacht, een knuffel, een attentie. Het fleurt de kamer op waar je het kaartje neerzet en blijft daarmee ook wat langer staan dan een bos bloemen.

Wat zijn dan momenten om een kaartje te sturen denk je misschien. Natuurlijk is er geboorte, verjaardag, bruiloft, jubileum, ziekte en condoleance. Maar waarom niet een kaartje met hey ik denk aan je, zullen we snel weer een keer een bakkie doen, gewoon even een knuffel, een sterkte bij een lastige periode of succes bij een spannend moment. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt een kaartje sturen.

Zelf heb ik een paar vrienden/vriendinnen die niet in de buurt wonen en ik niet zo vaak zie als ik graag zou willen. Maar we hebben allemaal zo een volle agenda en dan vind ik het leuk om zomaar even uit het niets een kaartje sturen, daarin een kort berichtje met dat uit het oog niet uit het hart is en we snel gaan afspreken.

We hebben ook net Valentijnsdag achter de rug. Het is een moment van liefde en je kunt ervoor kiezen het commercieel te zien, het een ‘moeten’ te vinden. Ik en mijn zoontje zien het graag als een moment waarop de hele wereld even een schop onder de kont krijgt met de mededeling toon je liefde, heb het niet in stilte maar laat zien dat je vrienden, familie en zelfs kennissen waardeert. Daan heeft een tiental kaartjes voor vriendjes gemaakt op school en krijgt altijd de leukste reacties. Vooral op die ene regel die er voor hem even in moet tegenwoordig. Mama, je moet er wel in schrijven dat ik niet verliefd ben, maar ze de kaart krijgen omdat ze zo een goede vriend zijn.

Aan wie stuur jij graag een kaartje? Laat een reactie onder dit blogbericht achter en wie weet krijg jij een pak kaartjes thuis gestuurd om te versturen.

Creatieve groet,

Maaike van Geffen

Geplaatst op 2 Reacties

Mijn eerste Blog….spannend

Bloggen, ik wil het al heel lang, maar wat is het lastig om iets op papier te zetten soms. Verbaal ben ik niet zo sterk als ik zou willen. Creatief ben ik wel en regelen en organiseren kan ik ook. Maar bloggen en tutorials maken voor op YouTube zijn voor mij echt wel een uitdaging.

Maar 2019 staat voor mij echt in het teken van een stapje erbij als eigen ondernemer zijnde en mijzelf meer laten zien. Mijn werk meer laten zien en ook laten zien waarom ik mijn werk zo leuk vind om te doen. Daarom dat ik nu toch de stap heb gezet en ik hoop dat jullie het leuk genoeg vinden om te lezen en misschien af en toe een reactie te plaatsen.

Mijn blogs zullen met name gaan over wat ik maak en waarom ik dingen maak en hoe ik dingen maak. Maar ik zal daarnaast ook proberen om een stukje van mijzelf te laten zien zodat jullie ook de persoon achter ArieJo leren kennen. 

Het eerste is dan ook uitleggen waar de naam ArieJo vandaan komt. Een bedrijfsnaam bedenken is soms echt wel heel erg lastig. Mijn eerste bedrijfje ben ik tijdens mijn huwelijk gestart en heb toen mijn getrouwde naam gebruikt Massop Creaties en daaronder had ik het bedrijf Het Kaarsje. Maar helaas heeft mijn huwelijk niet lang mogen duren en moest ik ook de keus maken om de naam te blijven dragen en of ik uberhaupt door kon gaan met mijn eigen bedrijf. Dankzij steun van vrienden en familie heb ik toch de stap gezet om mijn bedrijfje zo om te zetten zodat ik het kon blijven doen. Het Kaarsje was verleden tijd, ik mocht in een huurhuis niet zomaar werken met de smeltketel en materialen waarmee ik wilde werken. Er moest ook meer ruimte komen voor een basis inkomen. Na lang wikken en wegen besloten om met Stampin-up! meer te gaan doen. Ik maakte hier al mijn verpakkingen en labels mee voor Het Kaarsje. Zodoende kende ik het product al en was er enthousiast over. En toen toch nadenken over die naam. Van alles heeft re revue gepasseerd. In de auto met mijn ouders waren we aan het brainstormen en ik wilde heel graag iets met mijn grootvaders hun naam ofzo. Zij waren beide erg belangrijk voor mij en waren zelf ook enorm creatief. Een opa heette Arie en de andere Jo. En voila ineens was daar ArieJo. Anders, beetje gek en met een kei mooie grondslag.

Inmiddels zijn we 5 jaar verder en draai ik mijn volledige inkomen vanuit mijn eigen bedrijf en hoop ik nog meer mensen enthousiast te mogen maken en mijn bedrijf naar het volgend level te tillen. Hiervoor is deze Blog en site een eerste stap! Hoop dat je het leuk vind wat te lezen over mij en mijn bedrijf en de projecten die ik maak.

Dit is een 4 generatie foto waar ik kei trots op ben dat we die nog hebben kunnen maken. Opa Jo staat hier in het midden. Foto van Arie laat ik een andere keer nog zien. Die heb ik helaas niet zoveel en zeker niet digitaal.

Hoop tot snel!

Creatieve groet,

Maaike van Geffen